35. kolo
12.05.2024 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz boj s větrnými mlýny nevzdal. Jiskru naděje na záchranu zažehl Alcaraz

Fotbalisté Cádizu zvítězili ve 35. kole LaLigy nad Getafe 1:0. Ve žlutém dresu byl v první půli velmi aktivní útočník Roger Martí, nicméně si vždy vylámal zuby na skvělém Davidu Soriovi. Toho překonal až z pokutového kopu středopolař Rubén Alcaraz, jenž tak zajistil Pirátům důležité tři body v boji o záchranu. Mladý český brankář Djordjije Medenica sledoval utkání pouze jako náhradník z lavičky hostů.

Oba celky byly vloni pár kol před koncem výrazně namočeny do záchranářských bojů, Getafe se však letošní ročník podařil o mnoho lépe, a svěřenci Pepeho Bordaláse tak dohrávali sezonu v klidném středu. Naopak Cádiz zažíval "déjá vu". V posledních čtyřech kolech musel jednoho z trojice Mallorca, Rayo a Celta stáhnout pod sebe, potřeboval k tomu ale především začít vyhrávat.

Domácí bojující o každý bod, aby se zachránili, mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě, kdy Martí hlavičkoval těsně nad. Na druhé straně nebyl daleko od úvodní trefy velezkušený Jaime Mata, nicméně ten nedosáhl na prudký centr z pravého křídla. Důležitý zákrok si o chvíli později připsal Soria, když po nedorozumění v obraně z blízkosti zakončoval Martí. Dlouholetá stálice Azulones ale přece jen ještě před pauzou kapitulovala, když ji z pokutového kopu překonal Alcaraz.

Po změně stran se míče chopili svěřenci Josého Bordalase Jiméneze, avšak k žádným střeleckým příležitostem to dlouho nevedlo. Naopak Piráti skvěle bránili a vytvořili si i několik nebezpečných protiútoků, které musela hasit buď obrana nebo brankář Soria. První výraznější šanci hostů ve druhé půli měl na svědomí Luis Milla, jenže jeho pokus nakonec mířil těsně nad. I přes náznaky se celek z hlavního města nedokázal vyrovnání ani přiblížit, a tak pro něj boj o evropské poháry téměř skončil.

Cádiz zvítězil a udržel naději na záchranu. V dalším kole jej čeká 15. května střetnutí se Sevillou, Getafe se ve stejný den utká s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele