35. kolo
11.05.2024 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Gólový příspěvek jmenovců Osasuny poslal šance Bilbaa na Ligu mistrů do roviny teorie

Fotbalisté Bilbaa ve 35. kole LaLigy pouze remizovali na vlastní půdě s Osasunou 2:2. Domácí sice stále drželi naději na přeskočení Atlétů z Madridu, čímž by si zajistili účast v Lize mistrů, proti týmu z Pamplony však střelecky tahali za kratší konec. Největší podíl měla na zaváhání Rojiblancos dvojice hostujících jmenovců Raúl a Rubén Garcíovi, jež přesnými zásahy poslali Los Rojillos do dvoubrankového trháku. Baskové sice po změně stran po zásluze Iňakiho Williamse a Asiera Villalibreho srovnali, i remíza však byla vzhledem k pětibodové ztrátě na Los Colchoneros, kteří mají ještě utkání k dobru, málo.

Fotbalisté Osasuny poslední dva měsíce už prakticky jen počítali zápasy do konce ročníku. Celek z Pamplony vyhrál od 9. března jediný duel, a to navíc proti jasně sestupující Almeríi. V táboře Bilbaa panovala o něco lepší nálada, na čemž mělo podíl vítězství nad Getafe. Athletic nicméně po střetnutí na předměstí Madridu sčítal ztráty, neboť červené karty obdrželi Yeray Álvarez, Aitor Paredes i trenér Ernesto Valverde.

Ztráty domácí nepociťovali, neboť už v šesté minutě se ujali vedení po úniku Iňakiho Williamse. Sudí si ovšem při náběhu všiml ofsajdového postavení, a tak branku neuznal. Obdobná situace nastala i na druhé straně v 18. minutě, kdy nebyl uznán gól Raúlu Garcíovi. Los Leones drželi po většinu hry míč na svých kopačkách, ale nedařilo se jim najít správnou cestu, kterou by ohrozili bránu Sergia Herrery. Ve 38. minutě si na přihrávku před malé vápno naběhl Iker Muniain a zamířil přesně mezi tři tyče. Nyní ovšem zasáhl videorozhodčí a sudí ani tento gól neuznal. Nakonec se fanoušci branky dočkali, nicméně autorem byl Raúl García v dresu Osasuny. Naběhl si na nástřel ze strany, jenž usměrnil do sítě a tým z Pamplony po první půli překvapivě vedl.

Nečekaný náskok se po po přestávce rychle zdvojnásobil, když defenziva Basků pouze zírala na letící balon, který tak snadno ukořistil Rubén García a po úniku překonal bezmocného Unaie Simóna. Pro Los Leones ovšem tímto utkání neskončilo, což v 58. minutě potvrdil kontaktním gólem Iňaki Williams, jenž ze strany zamířil přesně na vzdálenější šibenici. Snížení Zrzky k větší aktivitě však nenabudilo, jedinou příležitost si vypracovali v posledních minutách, kdy těsně před bránou hlavičkoval Beňat Prados, nicméně Sergio Herrera skvěle zareagoval. Po chvíli ale brankář velkou hrubkou daroval soupeři vyrovnání, když mu mezi rukama propadl centr ze strany a Villalibre odkrytou bránu neodmítl.

Utkání dvou geograficky blízkých soupeřů tak skončilo remízou. To se v příštím kole představí 15. května na hřišti Celty Vigo, Osasuna bude o den dříve hostit Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele