31. kolo
28.04.2024 17:05 CET
4 : 5
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest dotáhl přestřelku v derby k famózní výhře a nasměroval svá kormidla k Lize mistrů

Hráči Brestu odčinili poslední dvě porážky, když ve 31. kole Ligue 1 porazili Rennes na jeho půdě 5:4. Strhující přestřelku v bretaňském derby odstartoval už raketový start domácích, neboť se během devíti minut dvakrát prosadil Arnaud Kalimuendo. Hosté nesložili zbraně a i díky fantastickému vstupu do druhého dějství otočili nepříznivý vývoj na svou stranu. Utkání plné zvratů sice dokázali červenočerní po dvou asistencích od Benjamina Bourigeauda opět srovnat, hrdinou Brestu se však stal v poslední nastavené minutě střetnutí Lilian Brassier. Les Pirates tak v tabulce předskočili na třetí příčce Lille a nadále pokračují v překvapivé cestě za vysněnou Ligou mistrů.

Ambiciózní plány Brestu na senzační postup do milionářské soutěže začaly dostávat v posledních týdnech trhliny, protože Piráti padli po přestřelce 3:4 v Lyonu a poté i doma s Monakem. Lehká práce je nečekala ani v Rennes, které sice z předchozích pěti duelů vyhrálo pouze jednou, naposledy si nicméně vylepšilo reputaci jednoduchým triumfem v Nantes.

Na hřišti Rennes byli fanoušci svědky vstupu červenočerných do utkání z říše snů. Po dvou trefách francouzského mladíka Kalimuenda se domácí již v deváté minutě pyšnili pohodlným náskokem. Jejich nadšení ale zchladil o dvě minuty později po dorážce na druhé straně Steve Mounié. Po divokém úvodu se hra trochu uklidnila a gólových šancí začalo ubývat. Nejblíže k navýšení náskoku měl po skvělém sólu Bourigeaud, který ale v nadějné pozici minul.

V trendu akčních nástupů ze šaten pokračovali rychlými údery svěřenci Erica Roye, kteří napodobili své protivníky a během úvodních devíti minut druhého poločasu se hned dvakrát radovali. Nejprve jim k tomu pomohl vlastní brankou Warmed Omari a o šest minut později upravil skóre razantní hlavičkou Martín Satriano. S jednogólovým vedením se ale červenobílí nesmířili a v 66. minutě zvyšoval pohotovým volejem Mahdi Camara už na 4:2. Vzápětí to ale bylo opět jen o jednu branku, když se parádní střelou z dálky prezentoval Arthur Theate. V 79. minutě se diváci dočkali dalšího srovnání. Po nacvičeném signálu se uvnitř pokutového území prosadil Martin Terrier, který svou šikovnou tečí upravil na 4:4. V infarktovém závěru ale urval vítězství na stranu Brestu dobře umístěnou hlavičkou Brassier, který tak stanovil konečné skóre na 5:4.

Rennes tak nedalo razítko na výkonnostní vzestup a před vlastními fanoušky po dramatickém průběhu padlo. V dalším kole zamíří 4. května do Mét, Brest bude ve stejný den hostit Nantes.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele