Další články

Plzeň o čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem

Viktoria Plzeň o další čtyři roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem společností Doosan Škoda Power. Součástí nového kontraktu je i to, že stadion ve Štruncových sadech nadále ponese název Doosan Arena.

Dostál si na kopačky psal cestu ke třístovce. V dresu Bohemians bude působit i příští sezónu

Martin Dostál bude i v příští sezoně hrát za Bohemians 1905. Čtyřiatřicetiletý krajní obránce, který o víkendu dosáhl na metu 300 startů v první lize, prodloužil s pražským klubem smlouvu o další rok, původní kontrakt by mu vypršel v létě. Vršovičtí o tom informovali na sociální síti X.

FORTUNA:LIGA - preview 3. kola nadstavby: Sparta směřuje k titulu

Hráči Sparty se ve 3. kole nadstavbové skupiny o titul mohou přiblížit obhajobě trofeje. Doma přivítají Ostravu a pokud zvítězí a jejich městský rival Slavia ve středečním šlágru neporazí doma Plzeň, bude rozhodnuto. Ve druhém úterním duelu Mladá Boleslav bude hostit Slovácko.

Derby opět gólového střelce nenašlo aneb Události 2. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Druhé kolo nadstavby FORTUNA:LIGY nabídlo další, v pořadí již 311. derby mezi Spartou Slavií. Letenští hráli od 60. minuty vyloučeného Haraslína, a tak pro ně byla remíza 0:0 takovou malou výhrou. Viktoria Plzeň rozhodla utkání se Slováckem až v nastaveném čase a vyhrála 4:2.

LFA uzavřela další výběrové řízení, tendr na streamování první ligy mimo Česko vyhrála společnost Pragosport

Výběrové řízení na streamování první ligy pro účely kurzového sázení mimo území České republiky vyhrála společnost Pragosport. Ročně za to zaplatí nižší desítky milionů korun, oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA). Soutěž byla vypsána na konci března a týká se následujících pěti sezon nejvyšší domácí soutěže.

Slavia ztratila kapitána. Bořil absolvoval operaci zlomené lícní kosti

Jan Bořil ve zbytku sezony nepomůže pražské Slavii. Kapitán vršovického klubu si ze sobotního derby se Spartou (0:0) odnesl zlomeninu lícní kosti. Třiatřicetiletý obránce je po operaci a nyní má před sebou čtyř až šestitýdenní klidový režim. Slávistům by mohl chybět i Mojmír Chytil, jenž má po souboji s Ladislavem Krejčím poraněnou ruku.

Krejčí nebyl vyloučen správně. Úmysl není prokazatelný, zhodnotila komise

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí v sobotním utkání skupiny o titul se Slavií správně nebyl vyloučen za zákrok na Mojmíra Chytila. V komuniké po víkendovém druhém kole ligové nadstavby to uvedla komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Ani při srážce slávisty Ivana Schranze s domácím Lukášem Sadílkem nešlo podle komise prokázat úmysl hostujícího hráče.

Kaiserslautern měl uplatnit opci na Kaloče, Ostrava dostane půl milionu eur

Druholigový německý Kaiserslautern podle deníku BILD využil opci na záložníka Filipa Kaloče (24) a získal jej natrvalo do svých služeb. Baník Ostrava by měl za svého odchovance dostat kolem půl milionu eur (asi 12 milionů korun). Kaloč přišel do týmu v zimě na hostování, pomohl klubu k záchraně ve druhé Bundeslize a došel s ním do finále Německého poháru, kde vyzve Leverkusen.

Vnímáme to, reaguje ostravský Boula na kritiku trenéra Hapala

Baník Ostrava má po dlouhých letech i v závěru sezony naději dostat se z ligy do evropských pohárů, přesto vám málokdo z jeho fanoušků řekne, že je se situací klubu spokojený.

Rada bude po postupu řešit budoucnost v Dukle. Musíme si sednout s majitelem, řekl

Trenér Petr Rada, který dovedl pražskou Duklu po pěti letech zpátky do první ligy, zatím neví, jestli bude u týmu pokračovat. Uvedl to po rozhodujícím utkání s Prostějovem (3:2), v němž si lídr tabulky vítězstvím zajistil již dvě kola před koncem druhé nejvyšší soutěže postup. Jako důvod váhání pětašedesátiletý kouč uvedl, že se doteď nesmířil s děním kolem své osoby. Rada si odpykává tříměsíční disciplinární trest za rasistickou urážku, původně dostal zákaz činnosti na osm měsíců.

Dukla si po pěti letech zajistila návrat do první ligy

Dukla Praha v 28. kole druhé ligy porazila doma po obratu Prostějov 3:2 a s předstihem si zajistila návrat do první ligy, v níž hrály naposledy v sezoně 2018/19. Dejvický celek díky vítězství získal dvě kola před koncem jistotu prvenství ve druhé lize.

Slovácko se rozloučí s kapitánem, Kadlec ve 39 letech ukončí kariéru

Bývalý dlouholetý český reprezentant a současný kapitán Slovácka Michal Kadlec ukončí po sezoně kariéru. Devětatřicetiletý hráč to uvedl na sociální síti X.

FORTUNA:LIGA - souhrn 2. kola nadstavby: Sparta opět blíže k obhajobě titulu

Slavia na Spartě nevyužila půlhodinovou početní převahu a po bezgólové remíze na obhájce titulu nadále ztrácí čtyři body. Mladá Boleslav zásluhou brzkého gólu zvítězila v Ostravě a vystřídala Baník na čtvrté příčce. Plzeň dvakrát neudržela vedení nad Slováckem, přesto nakonec bere tři body po výhře 4:2, na které se hattrickem podílel Pavel Šulc.

Vindahl se jako hrdina necítí, za nejtěžší označil zákrok proti Tijanimu

Gólman Peter Vindahl několika zákroky dopomohl oslabeným fotbalistům Sparty ve 2. kole ligové nadstavby ve skupině o titul v derby se Slavií k bezbrankové remíze, jako hrdina se ale necítil. Šestadvacetiletý dánský brankář na tiskové konferenci označil za nejtěžší zákrok ten proti střídajícímu Muhamedu Tijanimu v závěrečném nastavení. Domnívá se, že se Letenští díky udržení čtyřbodového náskoku v čele tabulky tři kola před koncem soutěže přiblížili obhajobě titulu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele