Další články

Ve fotbale nikdy nevíte, ale jsem připravený zůstat ve Spartě. Cílem je nominace na Euro, hlásí Birmančević

Křídelník Sparty Veljko Birmančević zažil další velký den. Nejprve ho realizační tým srbské reprezentace informoval, že je v širší nominaci na evropský šampionát v Německu. Šestadvacetiletý fotbalista se pak stal klíčovou postavou pohárového finále v Plzni. Svým důrazem se podílel na prvním vlastním gólu Viktorie, v první minutě nastavení pak v přesilovce rozhodl o výhře 2:1. Novinářům řekl, že zisk double nebude slavit tak divoce jako spoluhráči.

Předvedli jsme úžasný týmový výkon, nepřeceňoval svůj hattrick Lookman

Ademola Lookman prožil podle svých slov jeden z nejlepších večerů v životě. Hattrickem dovedl Bergamo k zisku premiérové evropské trofeje. Atalanta ve středečním finále Evropské ligy výhrou 3:0 v Dublinu ukončila neporazitelnost Leverkusenu v této sezoně. Trochu nečekaný hrdina rozhodujícího zápasu poděkoval trenérovi Gian Pierovi Gasperinimu, že ho dovedl na nejvyšší úroveň v kariéře.

Atalanta ukončila neporazitelnost Leverkusenu. Finále Evropské ligy rozhodl Lookman

Atalanta poprvé v historii ovládla Evropskou ligu poté, co ve finále na Aviva Stadium v Dublinu zdolala Leverkusen 3:0. O premiérový úspěch italského celku se zasloužil Ademola Lookman, jenž třikrát překonal Matěje Kováře v bráně Bayeru. Hattrick nigerijského útočníka navíc znamenal první sezonní porážku pro vítěze Bundesligy, kterou neodvrátili ani střídající Adam Hložek a Patrik Schick. Farmaceuti zároveň nezvládli ani pátý rozhodující souboj o trofej ve 21. století, když třikrát těsně nedosáhli na DFB Pokal a v roce 2002 jim chyběl krůček k opanování Ligy mistrů.

Před dvěma lety jsme s Atalantou měli problémy, ale od té doby jsme vyrostli, nemělo by se to opakovat, doufá Tah

Leverkusen už se s Atalantou jednou setkal. A shodou okolností to bylo v Evropské lize. Tehdy, v roce 2022, byl součástí osmifinálového dvojzápasu i Jonathan Tah (28). Německý reprezentant před středečním finále zavzpomínal na zmíněné duely a uvedl, že se Bayer poučil a podobný vývoj už by se tak neměl opakovat.

Bayer bojuje v Dublinu o treble, Atalanta má šanci na první trofej po dvaašedesáti letech

Bayer Leverkusen zvládl něco, co před ním ještě žádný německý tým nedokázal - už 51 zápasů neprohrál. Ve středu večer bude tahle jeho série podrobena další zkoušce, protože ve dvaapadesátém utkání půjde o trofej pro vítěze Evropské ligy. V Dublinu se Němci utkají s běhavou Atalantou.

Kovář před finále EL s Atalantou: Všichni jsme nastavení, abychom zvládli i zbývající dva zápasy

Brankář Matěj Kovář si s Leverkusenem o víkendu užil oslavy německého titulu, které se kvůli středečnímu finále Evropské ligy proti Bergamu a sobotnímu souboji o domácí pohár proti Kaiserslauternu nesly v poklidném duchu. Hráči Bayeru se podle čtyřiadvacetiletého gólmana před zbylými dvěma vrcholy sezony nesvazují myšlenkami na možný zisk unikátního treble. Kovář také v nahrávce pro média uvedl, že bude mít při finále Evropské ligy v Dublinu v hledišti podporu i od přátel z Manchesteru, u nichž bydlel během angažmá v United.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (10)

Italské a německé kluby ovládly pohárovou sezónu 23/24 a v dalším ročníku budou mít v Lize mistrů s jistotou pět týmů. V bláznivém scénáři jich můžou mít dokonce šest, o tom však ještě rozhodnou pohárová finále i závěrečná kola ligových soutěží. Dva kluby Serie A i Bundesligy ve finále doplňuje nezmar vyřazovací části LM Real Madrid a překvapení v podobě řeckého Olympiakosu. Bez šance na evropské vítězství tentokrát zůstala Premier League.

Atalanta před sebou má dvě finále. Je to historická událost, míní Gasperini

Atalanta už několik let patří mezi kluby, které není radno podceňovat a po italské scéně si letos zjednává respekt i na evropské. Klub z Bergama je ve finále Coppa Italia a o trofej si zahraje i v Evropské lize, včera doma nedal šanci Marseille.

Zasloužíme si všechny tři trofeje, řekl Alonso po postupu do finále EL

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po postupu do finále Evropské ligy prohlásil, že jeho tým si zaslouží zvítězit i ve zbývajících dvou soutěžích, ve kterých je stále ve hře.

Hložkova pomocná ruka AS k obratu nepostrčila. Bayer po gólu z nastavení opět neprohrál

Leverkusen sice v odvetném utkání semifinále Evropské ligy proti AS Řím dlouho tahal za kratší konec, dvěma góly ze závěru ovšem přepsal rekord v počtu po sobě jdoucích soutěžních zápasů bez prohry a remízou 2:2 si zajistil postup.

Atalanta díky Lookmanovi nakoukne do svého prvního evropského finále

Fotbalisté Atalanty potvrdili vynikající formu i v odvetném utkání semifinále Evropské ligy, ve kterém porazili na vlastním hřišti Marseille 3:0, a zahrají si tak v Dublinu o trofej.

Neprohra číslo čtyřicet devět? Bayer může překonat rekord Benfiky a nasměrovat se k treblu

Trojice českých hráčů Patrik Schick, Adam Hložek, Matěj Kovář má v dresu Leverkusenu na dosah postup do finále Evropské ligy. V dnešní semifinálové odvetě bude německý tým hájit proti AS náskok 2:0 z úvodního duelu v Římě. Vítěz dvojzápasu narazí ve finále na lepšího ze souboje Bergamo - Marseille.

Atalanta chce těžit proti Marseille ze skvělé domácí formy

Atalanta se s Marseille napoprvé rozešla smírně a tentokrát bude favoritem. Jednak se opírá o skvělou ofenzivu, navíc se jí daří velmi dobře právě doma. Na Gewiss Stadium ale dorazí francouzský celek ve formě a především odpočinutý.

Bayer má šanci vejít do dějin, nesmí ale prohrát s unaveným AS Řím

Bayer kráčí sezonu neporažen a překonává jednoho soupeře za druhým. Stopku mu doma na Olimpicu nevystavilo ani římské AS, které cestuje do Německa s jasným cílem - smazat manko dvou branek a přeci jen se pokusit o překvapivý postup do finále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele