Musíme zůstat nohama na zemi, nabádá Arteta po výhře v derby s Tottenhamem

29.04., 09:20
Aktuality
Mikel Arteta (© AFP)

Manažer Mikel Arteta v neděli prohlásil, že Arsenal se nesmí nechat unést šancemi na titul v Premier League poté, co v severolondýnském derby porazil Tottenham Hotspur 3:2.

Gunners se do poločasu dostali do třígólového vedení, ale Spurs se dvěma brankami vrátili do zápasu, hosté si však po pozdním dramatu body pohlídali. "Nenechte se unést. Jen pochopte, že musíme být lepší, chceme být lepší. Je tu prostor pro zlepšení a proti Bournemouthu hrajeme znovu," vyhlásil Arteta.

Lídr ligy Arsenal hostí Cherries v sobotu a poté zakončí napínavý souboj o titul zápasy na hřišti Manchesteru United a doma s Evertonem, když se snaží za sebou udržet Manchester City. "Jsme na tom dobře. Motivace a to, co máme před sebou, je krásné," řekl novinářům španělský manažer po nervózním závěru na půdě Tottenhamu, který mohl v závěru urvat remízu.

Arsenal se vzpamatoval z domácí prohry 0:2 s Aston Villou v Premier League a porážce 0:1 na hřišti Bayernu Mnichov, když vypadl ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Gunners porazili venku Wolves, rozdrtili Chelsea na Emirates a nyní získali tři body na hřišti sousedních Spurs, což Arteta uznal, že bylo vždy obtížné.

Řekl však, že jeho tým je na tuto výzvu připraven a má chuť bojovat o svůj první ligový titul po 20 letech. "Odehráli hodně minut, hodně zápasů. Je to emočně náročný měsíc, ale včera jsem je musel na tréninku zastavit, protože chtěli víc. To je dobré znamení. Tento tým má hodně odvahy a odhodlání to dokázat. Mám (v hráče) důvěru. V posledních minutách jsem ale trochu pochyboval, abych byl spravedlivý," řekl s úsměvem.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
35
25
5
5
85 : 28
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82 : 32
79
3
Liverpool FC
35
22
9
4
77 : 36
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73 : 52
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67 : 52
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52 : 51
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74 : 55
53
8
West Ham United
35
13
10
12
56 : 65
49
9
Chelsea FC
33
13
9
11
63 : 59
48
10
AFC Bournemouth
35
13
9
13
52 : 60
48
11
Wolverhampton Wanderers
35
13
7
15
48 : 55
46
12
Brighton & Hove Albion
34
11
11
12
52 : 57
44
13
Fulham FC
35
12
7
16
51 : 55
43
14
Crystal Palace
35
10
10
15
45 : 57
40
15
Everton FC
35
12
8
15
37 : 48
36
16
Brentford FC
35
9
8
18
52 : 60
35
17
Nottingham Forest
35
7
9
19
42 : 62
26
18
Luton Town
35
6
7
22
48 : 77
25
19
Burnley FC
35
5
9
21
38 : 70
24
20
Sheffield United
35
3
7
25
34 : 97
16

Autor: Jiří Vojík, Livesport.cz / Reuters

Komentáře (29)

Přidat komentář
PP

Tak jsem si zhlédl celý zápas večer a v tom prvním poločase jsme teda upletli z hovna bič a 3x zapráskali. Takový průchoďák přes zálohu, hromada chyb.

Druhý poločas lepší, ale to bychom nebyli my, aby jsme nedostali soupeře na koni nějakou pičovinou.

Spurs když se zbaví Romera, Sona a svého názvu, tak bych jim i přál..

Reagovat
krisa

Super body ale před druhým gólem se za mě měla pískat penalta. Romero je občas magor ale obránce je výborný. Son mi nevadí, to spíš Richarlison je dement.

Reagovat
Kucka

Richa úplný výmaz, co měl být ten jeho nálet do Gabriela?

Reagovat
Zdechlina

Psychopat vysadil prášky

Reagovat
pobody's nerfect

Přál bych jim titul, ale city mají spousty zkušeností se závěrem ligy, kdy museli vše vyhrát a taky vyhráli, že dle mého názoru vše zvládnou.

Reagovat
Mastný Chobot

Ak nam nahodou ten titul unikne o 2 body, tak to bude kurevsky mrziet, ale tak co uz, City su masina. Neveril som ani tomu, ze dokazeme ostat v boji o titul do konca sezony. Klobuk dole pred tou tohtorocnou formou, taku jazdu som dlho nezazil bez ohladu na to, ako to dopadne.

Reagovat
krisa

ten Wood je kolosální dřevák

Reagovat
O.Giroud

tak by vyhrali 1:2 alebo 2:3 to je toho

Reagovat
sejber

Kokos napísané je to tak akoby sme to mali vo svojich rukách

Pozeral som si schválne koncovky majstrovskych sezon city a oni vzdy uhraju presne to co potrebuju.

Zatial nikdy v tejto faze nezlihali, co by teoreticky mohlo zvysovat sance ze sa to prave teraz stane

Sancu ale vidim na 9:1 pre city

Reagovat
SunFells

Pro mě spíš tak 7:3, včera City mohli ztratit a ještě několik takových zápasů mají. Vůbec jsem nečekal, že ze zápasů s Wolves a dvou derby při tom programu uhrajeme 9 bodů, to nám teď se zápasy jen o víkendu dává ještě celkem slušnou šanci.

Reagovat
sejber

Neviem no , ja už tú šancu považujem za čisto teoreticku ale ako sa vraví lopta je guľatá ... od Fulhamu mame 1 bod , možno prekvapia aj cityzens.

Reagovat
mistr129

7:3 to je na to, jestli City ztratí, ale tu naši šanci snižuje to, že my ztratit nesmíme taky

Reagovat
Higi

City je prostě strašnej válec, obrovskej.. stačí se podívat jak si mazali na chleba Real Madrid v odvetném utkání doma, Real byl jak podprůměrný klub proti nim. Dokud bude v City Guardiola, tak to jiné nebude a City každým rokem bude na špici a pokud je někdo bude chtít sesadit, tak musí sestavit opravdu mašinu a vlastně přidat ještě něco navíc, aby to City trumfli. Ať už do dopadne jakkoliv tuto sezonu, v létě musí Arsenal znovu předvést hromadu práce na přestupovém trhu, jinak podlemně nemůžeme hrát seriozně na dvou frontách LM a PL na maximální úsilí a doufat, že něco urveme... to bychom takhle mohli hrát klidně 5-6 let a vždycky by nám to uteklo o pár bodů... tak stejně jako Liverpoolu a Kloppovi, kterej postavil neskutečnej tým a neskutečnou hru a vytěžil z toho jeden titul.. já doufám, že ty poslední 3 zápasy hlavně zvládneme a dokážeme si, že jsme to nikde sami neprosrali...

Reagovat
Hanzi222

Arsenal to posral když doma prohrál s Aston Villou

Měli všechno ve svých rukou , takže tvrzením, že jsme si to sami neposrali není na místě

Reagovat
Higi

Já to píšu teď za téhle situace ve které se nacházíme, kdy nám zbývají 3 zápasy do konce + teda čtvrtý zápas včerejší Tottenham... je jasný, že s Aston Villou nás to stálo to, že musíme teď doufat a ohlížet se na City, ale stalo se... to se taky odvíjí vlastně od toho co jsem napsal, kdybychom měli všechno vyhrát včetně Aston Villy, znamenalo by to od nového roku šňůru 17 výher, 1 remíza se City, 0 proher. Což by bylo za mě na poměry PL hodně velkej úlet a taky o tom píšu, že pokud chceme City konkurovat v dalších letech seriozně, musíme se k takovým výsledkům přiblížit... ono i s tou Aston Villou pokud bysme teď všechno zvládli by teda znamenalo sérii 16-1-1, i tak by to třeba nestačilo, těžko říct... já teď beru 3 nadcházející zápasy, Aston Villa už je za námi

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
gocii

Spis to dvojkombo westham fulham na konci roku s nulou.

Reagovat
Kucka

Reagovat
celeb

a ze im to mazanie Realu na chleba bolo hovno platne asi tiez treba povedat.

Ale bolo hlavne vidiet vcera, ako im odchadaju sily. Guardiola by mal dat viacej sance mladym, lebo Silva aj Walker boli meh. Inak tolko chyb veducich ku golu ako ma tuto sezonu Walker ...

Silva mi prisiel vycerpany, par krat sa nerozbehol za unikajucim superom s loptou, co som u nho videl snad prvy krat.

Vcera to bol asi najhorsi vykon sezony od nich, a to hraju posledne zapasy sezony o titul v lige a FA.

S energiou Arsenalu sa to neda porovnat - bude to este drama do konca

Reagovat
Hanzi222

Arsenal to posral když doma prohrál s Aston Villou

Měli všechno ve svých rukou , takže tvrzením, že jsme si to sami neposrali není na místě

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SunFells

To spíš v prosinci, tady ten jeden výsledek dost zdatně napravili.

Reagovat
Front hell

Ale hovno. Jak píše Sunfells, spíše jsme to posrali v prosinci, kdy se prohrály 3 zápasy.

Reagovat
Papra

Jak píše výše Hagi - nedalo se čekat, že bychom od ledna vyhráli 17 zápasů + remíza s city. Když bylo 10 kol do konce a všechny týmy měly +- stejně (city o bod míň), naprostá většina lidí by se shodla, že tým, kterej udělá z těch 10 zápasů 9 výher bude slavit titul. Dost možná to stačit nebude a je samozřejmě škoda, že ten zápas s AV dopadl jak dopadl, ale pokud vyhrajeme do konce sezóny všechno, tak jsme za mě splnili předpoklad o ten titul reálně zabojovat. Pokud city vyhrajou 10/10, tak holt gratulace no

Reagovat
Werkrider

Žeby Arsenalu vyhrál titul Tottenham? Celkem na to spoléhám, i když bych přál porazit City více Fulhamu.

Reagovat
TheGun

Fanoušci slepic po derby říkali, že raději prohrát se City, než aby Arsenal vyhrál titul. Samozřejmě to bylo na IG

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mistr129

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele