Poslední Zlín hostí v lize Budějovice, Karviná hraje na Bohemians

15.05., 15:57
Aktuality
Jiří Lerch (© Dynamo České Budějovice)

Ve čtvrtek se v první lize odehrají od 17:00 tři zápasy 3. kola nadstavbové skupiny o záchranu. Zlín, který je při bodové rovnosti s Karvinou poslední, hostí České Budějovice. Týmy dělí pouze bod. Karviná se představí na hřišti Bohemians 1905, kteří už mají záchranu jistou. Jablonec hostí Pardubice, oba celky se mohou definitivně zachránit.

Zlín v lize s Českými Budějovicemi osmkrát za sebou neprohrál, čtyři z posledních pěti vzájemných duelů v nejvyšší soutěže včetně obou v této sezoně skončily remízou. Proti sobě stanou dvě nejhorší obrany ligy. "Ševci" vyhráli jediný z posledních 11 ligových zápasů a pětkrát po sobě nezvítězili.

"Do konce nadstavby hrajeme dvakrát doma a chceme toho využít. Začínáme s Budějovicemi, potřebujeme vyhrát. Chceme se dostat před Budějovice," řekl asistent zlínského trenéra Lukáš Motal.

Jihočeši, jimž patří první barážová příčka, minule prohráli poprvé po pěti kolech. Venku jako jediní v ligovém ročníku v 16 utkáních nezvítězili a s čtyřmi z celkových 27 bodů jsou tam nejhorším mužstvem. "Nejsme poslední, máme před sebou ještě tři zápasy a věřím, že to zvládneme. Venku se nám nedaří vyhrávat, ale musíme se nějak zmátořit. Věřím tomu, že ve Zlíně už to musíme prolomit," uvedl trenér Dynama Jiří Lerch.

Karviná zvítězila v jediném z posledních sedmi kol, na druhé straně prohrála jediný z minulých šesti ligových duelů. "Svému mužstvu pořád věřím, hrajeme dobře i venku," prohlásil asistent trenéra Karviné Marek Bielan.

"Klokani" v dosavadních osmi domácích ligových utkáních s Karvinou neprohráli (z toho šest vítězství) a inkasovali jediný gól. "Chtěli jsme v nadstavbě vyhrát všechny zápasy, zatím se nám to ale nedaří. Musíme si vážit toho, že skoro každé utkání v Ďolíčku máme vyprodáno," řekl kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Jablonec čtyři kola po sobě bodoval, zároveň však vyhrál jediné z posledních osmi ligových utkání. "Stále nejsme zachráněni. Dokud nemáme stoprocentní polštář, pořád cítíme nějaký strach. Nemůžeme polevit," podotkl trenér Radoslav Látal.

Pardubice vyhrály obě kola v nadstavbě (vždy doma) a Českým Budějovicím odskočily na sedm bodů. "V tu nejdůležitější dobu nám naskočily body. Samozřejmě není konec, ale šesti body jsme si moc pomohli. Boj o záchranu je hrozně náročný na psychiku. Budu klidný, až budeme stoprocentně zachránění. Chybí nám k tomu kousek," prohlásil kouč Radoslav Kováč.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele