Aktuality

V Paříži uz mají jasno. Mbappé potvrdil odchod z PSG

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé potvrdil očekávaný odchod z Paris St. Germain. V neděli odehraje proti Toulouse poslední domácí utkání. Pětadvacetiletý hráč to uvedl ve videu na sociálních sítích. Zamířit by měl do Realu Madrid.

Potter odmítl i druhou nabídku Ajaxu, favoritem na místo trenéra je Farioli

Vedení Ajaxu chce co nejdříve oznámil jméno nového trenéra a na lavičku amsterdamského klubu neusedne Graham Potter. Nizozemský celek měl o 48letého kouče zájem a dočkal se druhé záporné odpovědi, favoritem na brzy uvolněnou pozici je teď Francesco Farioli.

Marciniak zřejmě přijde o úvodní zápas Eura, v Německu čelí i výhrůžkám

Rozhodčí Szymon Marciniak zřejmě kvůli kontroverznímu závěru odvety semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov přijde o úvodní zápas letního mistrovství Evropy v Německu.

Nebylo moc o čem jednat, komentoval Jorginho prodloužení smlouvy

Italský záložník Jorginho od roku 2018 působí v Londýně a v britské metropoli bude pobývat ještě minimálně dvanáct měsíců. 32letý fotbalista obléká dres Arsenalu, s vedením Kanonýrů včera uzavřel nový jednoletý kontrakt.

Brazilci nominovali na jihoamerický šampionát, v USA si nezahraje Casemiro

Letošní ročník jihoamerického šampionátu začíná až za šest týdnů, Brazilci ale nelení a jejich trenér Dorival Júnior už dnes oznámil nominaci. V té neschází mladý útočník Endrick, na turnaji ve Spojených státech amerických si naopak nezahraje Casemiro.

Dukla může v neděli ovládnout druhou ligu a vrátit se mezi elitu

Dukla může v neděli oslavit návrat do nejvyšší soutěže, kde se naposledy představila v sezoně 2018/19. Pražský lídr tabulky v 28. kole druhé ligy přivítá zachraňující se Prostějov a pokud zvítězí, bez ohledu na další výsledky si s předstihem zajistí postup mezi elitu, kam projde pouze jeden tým.

Spartu a Slavii čeká klíčové derby v boji o ligový titul

Druhé kolo nadstavbové skupiny o titul nabídne možná rozhodující zápas v boji o první místo v lize. Lídr tabulky a obhájce trofeje Sparta přivítá v pražském derby druhou Slavii, na kterou má čtyři utkání před koncem soutěže čtyřbodový náskok.

Další zahraniční štace? Trenéra Weisse lákají do Ázerbájdžánu

Jak tento týden uvedl portál futbolinfo.az, mistrovský Slovan Bratislava by mohl přijít o svého trenéra Vladimíra Weisse, o jehož služby je vážný zájem na mezinárodní úrovni, konkrétně v Ázerbájdžánu.

Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (10)

Italské a německé kluby ovládly pohárovou sezónu 23/24 a v dalším ročníku budou mít v Lize mistrů s jistotou pět týmů. V bláznivém scénáři jich můžou mít dokonce šest, o tom však ještě rozhodnou pohárová finále i závěrečná kola ligových soutěží. Dva kluby Serie A i Bundesligy ve finále doplňuje nezmar vyřazovací části LM Real Madrid a překvapení v podobě řeckého Olympiakosu. Bez šance na evropské vítězství tentokrát zůstala Premier League.

Gnabry si natrhl stehenní sval a může přijít o mistrovství Evropy

Serge Gnabry toho v letošní sezoně moc neodehrál a na marodce stráví i závěr ligové části sezony. Křídelník Bayernu Mnichov si ve středu večer poranil stehenní sval a podrobné vyšetření odhalilo trhlinu, v ohrožení je i účast německého reprezentanta na domácím mistrovství Evropy.

Olympiakos čeká první evropské finále. Klíčem je sebedůvěra, hlásí Mendilibar

José Luis Medilibar se druhým rokem po sobě obsadil do role zachránce některého z evropských klubů. Zkušený španělský kouč loni vyhrál Evropskou ligu se Sevillou, aktuálně pak přepisuje historii na lavičce Olympiakosu Pireus.

Pikantní bitva v posledním kole, Groningen a Roda si to rozdají o postup

V pátek je na programu klíčový duel ve druhé nizozemské lize. V Groningenu, největším městě na severu Nizozemska, se v posledním kole utkají o postup do Eredivisie kluby FC Groningen a Roda JC Kerkrade. Oba touží po návratu do soutěže, do které určitě patří, radost ale bude mít jen jeden.

Je ideální čas na obměnu a omlazení, říká Rajnoch o Slavii

V posledních týdnech se kroky Slavie hodně diskutují. Má natolik široký kádr, že si v podstatě může rozmyslet, jestli v sobotu v derby proti Spartě vsadí na dlouhodobé opory z úspěšné éry, nebo dá příležitost hráčům, kteří jsou stále defacto nováčky, ale mají potenciál do budoucna.

Atalanta před sebou má dvě finále. Je to historická událost, míní Gasperini

Atalanta už několik let patří mezi kluby, které není radno podceňovat a po italské scéně si letos zjednává respekt i na evropské. Klub z Bergama je ve finále Coppa Italia a o trofej si zahraje i v Evropské lize, včera doma nedal šanci Marseille.

Hráčská a ligová asociace pohrozily FIFA žalobou kvůli rozšířenému MS klubů

Hráčská organizace FIFPRO a Asociace světových lig (WLA) pohrozily světové fotbalové asociaci FIFA žalobou kvůli rozšíření mistrovství světa klubů na 32 týmů a dalšímu navýšení počtu zápasů v sezoně. Informoval o tom server BBC.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele