Aktuality

Vindahl se jako hrdina necítí, za nejtěžší označil zákrok proti Tijanimu

Gólman Peter Vindahl několika zákroky dopomohl oslabeným fotbalistům Sparty ve 2. kole ligové nadstavby ve skupině o titul v derby se Slavií k bezbrankové remíze, jako hrdina se ale necítil. Šestadvacetiletý dánský brankář na tiskové konferenci označil za nejtěžší zákrok ten proti střídajícímu Muhamedu Tijanimu v závěrečném nastavení. Domnívá se, že se Letenští díky udržení čtyřbodového náskoku v čele tabulky tři kola před koncem soutěže přiblížili obhajobě titulu.

Holeš po derby chválil oba brankáře. O titulu podle něj není rozhodnuto

Slávistický univerzál Tomáš Holeš věří, že ani po bezbrankové remíze na Letné, po níž si Sparta tři kola před koncem ligy udržela v čele tabulky čtyřbodový náskok, ještě není o titulu rozhodnuto. Jeden z kapitánů červenobílých na tiskové konferenci upozornil, že jeho mužstvo v sezoně srážejí výsledky zápasů s největšími konkurenty. Vršovický tým v nejvyšší soutěži třikrát remizoval s pražským rivalem, s nímž navíc vypadl v domácím poháru, a prohrál obě dosavadní utkání s Plzní.

Svědík po konci ve Slovácku nebude hned znovu trénovat, půjde na operaci

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík si nebude hledat nové angažmá hned od další sezony. Řekl to na tiskové konferenci po utkání 2. kola ligové nadstavbové skupiny o titul, v němž jeho tým prohrál 2:4 v Plzni. Devětačtyřicetiletý kouč už před měsícem oznámil, že na lavičce celku z Uherského Hradiště po tomto ročníku na vlastní žádost skončí.

Šulc se po hattricku osamostatnil na čele tabulky střelců. Děkuju Chorasovi, že mi nechal penaltu, hlásil

Pavel Šulc z Plzně po druhém ligovém hattricku sezony i kariéry děkoval spoluhráči Tomáši Chorému, který mu v nastavení domácího zápasu se Slováckem přenechal za nerozhodného stavu pokutový kop. Třiadvacetiletý ofenzivní univerzál penaltu s přehledem proměnil, v závěru přidal i třetí gól a s 18 brankami se posunul do čela tabulky střelců soutěže. Západočeši v utkání 2. kola nadstavbové skupiny o titul zvítězili 4:2.

Před derby: Experti se neshodnou na Preciadovi. Přál bych si, aby se liga zdramatizovala, doufá Jarolím

Slavné derby pražských "S" napíše v sobotu večer další kapitolu. Duel, který se bude hrát na Letné od 17:30 může hodně napovědět při rozluštění mistrovské tajenky. Obhájce titulu Sparta vede před druhým kolem nadstavby tabulku o čtyři body. Livesport Zprávy a eFotbal oslovili experty s třemi otázkami. Z nich plyne, že se před výkopem více věří Letenským. Na tom, zda má v rudém dresu naskočit do duelu hříšník Angelo Preciado (26), se oslovení neshodnou. Pokud chce Slavia uspět, musí být hodně aktivní.

Představí se Mbappé na OH v Paříži? Spoléhám na to, řekl prezident Macron

Francouzský prezident Emmanuel Macron v sobotu řekl, že doufá, že hvězdný fotbalista Kylian Mbappé (25) bude uvolněn svým pravděpodobným budoucím zaměstnavatelem Realem Madrid, aby se mohl zúčastnit pařížské olympiády za Francii.

Je to správný krok pro obě strany, řekl Moyes k odchodu z West Hamu

David Moyes (61) se po sezoně rozloučí s West Hamem United a nepochybuje, že ukončení spolupráce je pro něho i pro klub správné rozhodnutí. Skotský manažer doufá, že bude pokračovat v jiném angažmá.

Návrat po 21 letech: Como následuje Parmu a slaví postup do Serie A

Como v pátečním utkání remizovalo 1:1 s Cosenzou, čímž si zajistilo postup do Serie A. Lombardský klub si nejvyšší italskou soutěž, kde doplní Parmu jakožto mistra Serie B, zahraje poprvé od roku 2003.

V Paříži uz mají jasno. Mbappé potvrdil odchod z PSG

Hvězdný francouzský fotbalista Kylian Mbappé potvrdil očekávaný odchod z Paris St. Germain. V neděli odehraje proti Toulouse poslední domácí utkání. Pětadvacetiletý hráč to uvedl ve videu na sociálních sítích. Zamířit by měl do Realu Madrid.

Potter odmítl i druhou nabídku Ajaxu, favoritem na místo trenéra je Farioli

Vedení Ajaxu chce co nejdříve oznámil jméno nového trenéra a na lavičku amsterdamského klubu neusedne Graham Potter. Nizozemský celek měl o 48letého kouče zájem a dočkal se druhé záporné odpovědi, favoritem na brzy uvolněnou pozici je teď Francesco Farioli.

Marciniak zřejmě přijde o úvodní zápas Eura, v Německu čelí i výhrůžkám

Rozhodčí Szymon Marciniak zřejmě kvůli kontroverznímu závěru odvety semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov přijde o úvodní zápas letního mistrovství Evropy v Německu.

Nebylo moc o čem jednat, komentoval Jorginho prodloužení smlouvy

Italský záložník Jorginho od roku 2018 působí v Londýně a v britské metropoli bude pobývat ještě minimálně dvanáct měsíců. 32letý fotbalista obléká dres Arsenalu, s vedením Kanonýrů včera uzavřel nový jednoletý kontrakt.

Brazilci nominovali na jihoamerický šampionát, v USA si nezahraje Casemiro

Letošní ročník jihoamerického šampionátu začíná až za šest týdnů, Brazilci ale nelení a jejich trenér Dorival Júnior už dnes oznámil nominaci. V té neschází mladý útočník Endrick, na turnaji ve Spojených státech amerických si naopak nezahraje Casemiro.

Dukla může v neděli ovládnout druhou ligu a vrátit se mezi elitu

Dukla může v neděli oslavit návrat do nejvyšší soutěže, kde se naposledy představila v sezoně 2018/19. Pražský lídr tabulky v 28. kole druhé ligy přivítá zachraňující se Prostějov a pokud zvítězí, bez ohledu na další výsledky si s předstihem zajistí postup mezi elitu, kam projde pouze jeden tým.

Spartu a Slavii čeká klíčové derby v boji o ligový titul

Druhé kolo nadstavbové skupiny o titul nabídne možná rozhodující zápas v boji o první místo v lize. Lídr tabulky a obhájce trofeje Sparta přivítá v pražském derby druhou Slavii, na kterou má čtyři utkání před koncem soutěže čtyřbodový náskok.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele