31. kolo
28.04.2024 17:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Phillipp Mwene (© AFP)

Spanilou jízdu Mohuče v cestě za záchranou přibrzdil Kolín penaltou z nastavení

Hráči Mohuče remizovali ve 31. kole Bundesligy s Kolínem 1:1. Souboj dvou celků bojujících o záchranu gólově odstartoval ve 29. minutě Leandro Barreiro, jenž se prosadil poprvé od začátku listopadu. Hosté mohli odpovědět krátce po změně stran, Luca Waldschmidt však pokutový kop trestuhodně zazdil. Když už se zdálo, že Mohuč vyhraje třetí z posledních čtyř utkání, dostali Kolíňané šanci se z penaltového hříchu vykoupit. Tentokrát si trestný kop z puntíku vzal na starost Florian Kainz a skóroval. Oba týmy tak zůstaly přikované na sestupových příčkách.

Při letmém pohledu na tabulku by se mohlo zdát, že souboj Mohuče s Kolínem přinese setkání trápících se týmů hazardujících s ligovou příslušností. Tato charakteristika nicméně odpovídala pouze popisu Kozlů, protože domácí celek padl naposledy 9. března, přičemž od té doby hned dvakrát nasázel čtyři branky. Právě ofenziva činila největší problémy hostům, kteří měli průměr pouhých 0,77 gólů na zápas.

Navzdory nedobré střelecké bilanci měli hostující Kolíňané více ze hry. Branku ale ohrožovali hlavně Die Nullfünfer, pokus Nadiema Amiriho ani hlavička Karima Onisiwa si cestu za brankáře Kozlů Marvina Schwabeho ovšem nenašla. Jako další zahrozil Sepp van den Berg, nizozemský stoper hostující z Liverpoolu ale z bezprostřední blízkosti napálil míč pouze do Schwabeho. Vymodlený gól nakonec pohotově vstřelil Barreiro, jenž do prázdné brány dorazil střelu Onisiwa.

Možnost vyrovnat měl na kopačce Waldschmidt, který po faulu Anthonyho Caciho zahrával pokutový kop. Německý útočník ale šancí pohrdl a balon poslal vedle pravé tyče brány Robina Zentnera. S přibývajícím časem byla na hostujících vidět nervozita a bezradnost, všechny jejich ofenzivní výpady totiž skončily na bezchybné obraně Mohuče vedené van den Bergem. Prázdnou bránu měl proti sobě v 86. minutě Mark Uth, místo pohodlného zakončení ale balon poslal přímo do ležícího Zentnera. Mohuči se stala osudnou první minuta nastavení, Zentner ve vápně nešetrně fauloval a hosté kopali už druhou penaltu v zápase. Tentokráte ji Kainz proměnil a svému týmu zařídil alespoň bod za remízu. Po ošklivém faulu ještě v závěru viděl červenou kartu Phillipp Mwene.

Mohuč v důležitém duelu zaváhala a v boji o záchranu si příliš nepolepšila. Celek z útulného města u Frankfurtu příště zamíří 5. května do Heidenheimu, Kolín přivítá o den dříve Freiburg.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele