Zrušení VAR v Premier League? Kluby budou hlasovat na červnovém zasedání

15.05., 23:33
Aktuality
VAR (© AFP)

Kluby anglické Premier League budou na svém červnovém zasedání hlasovat o dalším využití videorozhodčích. Zrušit systém VAR navrhnul po sérii kontroverzních rozhodnutí tým Wolverhampton Wanderers. Vedení soutěže je nicméně pro zachování videorozhodčích.

Systém VAR byl v Anglii zaveden v roce 2019 a především v aktuální sezoně se na něj z klubů snáší kritika. Vadí také několikaminutová zdržení při zkoumání sporných verdiktů. "Po pěti sezonách VAR v Premier League je čas na konstruktivní a kritickou debatu o jeho budoucnosti. Náš názor je ten, že cena, kterou platíme za malé zlepšení v přesnosti je v rozporu s duchem naší hry, a proto by měl být VAR od sezony 2024/25 zrušen," uvedli představitelé Wolverhamptonu.

O návrhu Wolves se bude jednat 6. června na pravidelném ročním zasedání, přičemž VAR by skončil v případě, že by pro jeho odstranění hlasovalo alespoň 14 z 20 klubů. Premier League uvedla, že stejně jako rozhodcovské sdružení PGMOL setrvání videa podporuje.

Jedinou z 30 nejkvalitnějších evropských soutěží, jež aktuálně nevyužívá VAR, je švédská liga. Tamní kluby VAR odmítají opakovaně.

Autor: ČTK

Komentáře (150)

Přidat komentář
icefish

Zrušen byl asi i na zápase Spurs-City, minimálně u ofsajdů…

Reagovat
Salfovic

Bylo by to fajn, ale ty 2/3 asi neprojdou.

Snad se alespoň dozvíme, jak kdo hlasoval.

Reagovat
zorz767

Teď to možná neprojde, ale za pár let to může být jinak.

Reagovat
fabec1222

Asi jako u Brexitu...

Reagovat
jk

Ale u VAR asi nemůžeme čekat ruské subverze

Reagovat
Mass

Asi bych si těch Rusů měl začít opravdu bát, když díky jednomu youtubového kanálu a dvou dezinformačních webů dokážou víc, než celá EU a jejími miliardy subvencovanými úřady pro integraci. Na druhou stranou, u nás ani ti Rusové nemusí nijak dezinformovat, stačí když se do vlastního kolene střílejí europinďouři typu Martina Dvořáka.

Reagovat
Luc-Luc

teď si to tu asi schytáš, zejména od fenixe

Reagovat
jk

Vždyť napsal úplný nesmysl. Rusko do všech těch subverzních aktivit investuje velké peníze a zdaleka to nezahrnuje jeden yt kanál a dva weby.

Reagovat
Luc-Luc

To jistě investuje, ale mám pocit, že se jeho vliv v mainstreamových médiích značně přeceňuje. Ohledně války na Ukraině všichni ti tzv proruští dezinformátoři jedou podle Mearsheimera. Je to ruská hybridní válka nebo jenom jinej názor na počátek konfliktu podle realistů? Podle mě si vládnoucí elity dost zjednodušují práci, když oponenty označí za hlásnou troubu ruské propagandy a tím je diskvalifikují z diskuse.

Reagovat
jk

Naopak o skutečném vlivu a činnosti Ruska se v médiích prakticky nemluví. Nepočítám vyjádření různých expertů jako Andor Šándor, které reagují na nějaké aktuální dění.

Zpochybňování ruské hybridní války je dneska jen špatnej vtip.

Reagovat
Luc-Luc

ty sleduješ ktery média? Vždyť se ty rusky hybridní hrozby zmiňují denně lol

Reagovat
jk

Tak pokud myslíš tuhne jednu univerzální větu, jejíž význam mnozí ani nechápou, nebo ji chápou po svém, tak to v médiích asi zazní opravdu každý den.

Já myslím, spíš konkrétní dopady ruské subverze a “hybridní války”, jejich souvislosti a možné hrozby pro “normální lidi”. Tohle téma se u nás otevřelo v souvislosti s Vrběticemi, pak je tady pár novinářů a aktivistů, kteří se tomuhle tématu věnují a to je vše.

Pro většinu společnosti je ta “hybridním válka” úplně abstraktní pojem a mají pocit, že se jich to vůbec netýká a informovanost v tomhle směru z médií je veškerá žádná. Teda až na jeden pořad, který trochu paradoxně vzniknul na Nově.

Reagovat
Luc-Luc

A měl bys teda něco konkrétního, ať se i my, lid prostý, můžeme něco dovzdělat?

Reagovat
jk

Tak na to se nemusíš ani extra vzdělávat. Klidně můžeme zůstat u těch Vrbětice a smrti dvou lidí. Každý z nás musel také platit zásah pyrotechniků, postihlo to taky přímo dotčené lidi, kteří v okolí bydlí nebo podnikají.. Ve stejné režii pak proběhla další ruská akce v Bulharsku v muničních skladech E.Gebreva.

Jinak obecně dobrý články bývají na vsquare napr.

https://vsquare.org/kremlin-leaks-putin-elections-russia-propaganda-ukraine/

Nebo

https://vsquare.org/orban-central-europe-online-ads-election-season/

Reagovat
mistr129

No ale až v posledních měsících / jednotkách let. Třeba u Vrbětic to spojení tehdy ani nikoho nenapadlo

Reagovat
jk

Tak tohle platí o všech těch událostech. Je logické že až zpětně se o tom vlivu dozvíme. Jinak by to dělali opravdu extrémně blbě

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Talker

Mass a Puc-puc jsou konspirační teoretici, s těmi nehneš.

Reagovat
J0EL

Reagovat
mistr129

Nebo se podívej na Slovensko, ono stačí, když na svou stranu překlopí “jen” třeba 10 % voličů, takže reálně nějaká 3 % populace, a už dokážou vyhrát volby a rozesrat celou zemi

Reagovat
jk

Tak Slovensko je state capture v přímém přenosu.

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

posli mi cislo uctu nech ti poslem najom za to ze zijem v tvojej hlave

Reagovat
Luc-Luc

tak šup šup, napiš Massovi jakej je proruskej dezolát, už tě musí svrbit prsty

Reagovat
jk

Stačilo si přečíst první větu

Reagovat
Talker

Tohle je zjednodušení. Ono máš část populace, která je náchylná k dezinformacím a oni ji aktivizují. I stupidními řetězovými maily, vytvářením obsahu pro ty lidi a rozšířováním toho okruhu.

Reagovat
TopinB

Mluvíš na potrefenou husu....

Reagovat
Hlahart

Reagovat
frezi

Bez varu by to bola ešte väčšia bramboračka. Problém je v luďoch, čo u toho sedia a v tých hlúpych pravidlách kedy môžu/nemôžu dať overturn

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Golasso

Reagovat
Kovi81

Reagovat
J0EL

Reagovat
Cotton

Reagovat
naheCZ

Reagovat
misinho7

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Čenda

Reagovat
tweek

Myslím že i fans mají krátkodobou a selektivní paměť. Zapomínají co všechno bez VARu bylo uznáno jako gól/negól špatně. Je to o tom, že díky VARu se každe rozhodnutí více pitvá, ale v globálu je těch chyb díky němu imo o dost méně.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
SunFells

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ratusek

Reagovat
PP

Tak kvůli dojebaným pravidlům a nechuti je opravit se zruší nejlepší možný systém, jaký tady je k dispozici.. bravo..

Reagovat
Pipo123

Tie pravidlá sú nastavené dobre, len ich dodržiavanie vo futbale je tragické, strašne sa ohýbajú, vo futbale sa toleruje všetko, zdržovanie, simulovanie, kominukácia s rozhodcom. Neviem či existuje šport kde rozhodca nemá rešpekt tak ako vo futbale.

Reagovat
Maximm9

Ne nejsou. Zkus mi vysvetlit pravidlo ruky, protoze kazdy rozhodci a borec u VARu v PL ma za ruku neco jineho.

Dokud bylo pravidlo, ze ruka je ruka, tak to bylo OK, potom tam vznikly nejaky vyjimky, ze ruka v urcitem uhlu atd... Drive kazdy obrance daval ruky za zada, ted se tam kazdy postavi jako strasak v poli a modli se, aby ho ten hrac trefil, protoze to bude nastrelena ruka. Ale na jinem stadionu to pisknou jako penaltu, protoze jiny rozhodci si to pravidlo vysvetli jinak.

Reagovat
Muffi

s držením to máš stejné.

schválně jsem si teď na youtube pustil kus finále MS 98 včetně dvou rohů. Myslíš si, že se tam všichni objímají jak dneska? že tam má někdo roztažené ruce? Ani náhodou, jak Francie, tak Brazíllie brání zónu bez jakéhokoliv hrabání na protihráče. Rozhodčí by to okamžitě pískl. Dnes jako obránce dáš ruce kolem někoho a každej tvrdí, jak je to v pohodě, že se ho nedotýkáš.

Ruce jsou přesně jak píšeš. A pak se tu vyrojí spousta chytráků, která rozvolnění pravidel tak, aby byla tolerantnější k lemplům, co bez držení protihráče neumí bránit a jejich akrobacie je katastrofální obhajuje.

Zajímavé je, že hokej šel přesně opačným směrem. V letech 98-02 vrcholila clutch and grab éra, kdy hákování, držení a nedovolené zákroky hokejkou byly normou a pokud to nebylo na kriminál, tresty se nedávaly. Dnes je tomu naprosto obráceně a nikomu neustálé sekery a hákování nechybí.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Kucka

Reagovat
PP

Já to tak i myslel.. že je tam ohromný prostor pro výklad pravidel - zvlášť ve vápně ruky a držení.

S tím respektem souhlas, jenomže zase - ryba smrdí od hlavy. Všude by se to muselo zavést povinně, že nějaké obstupování rozhodčích, drcání či řvaní bude okamžitě za žlutou, komunikace jen přes kapitána a ne že jeden rozhodčí to udělá tak, druhý onak a třetí vůbec nijak. Prostě vzít si příklad z rugby ideálně, kde VAR funguje takřka bez obtíží 20 let.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Reagovat
Golasso

Reagovat
J0EL

Reagovat
Cotton

Reagovat
masly008

Problém není VAR ale podmínky jeho použití.

Reagovat
inferno08

My tady ještě pořád čekáme na kalibrovanou čáru a v ostatních zemích se už VAR ruší

Reagovat
zorz767

Říkal jsem od začátku, že video do fotbalu nepatří, že to bude na hovno. Rozhodně ne v této podobě. 95% lidí po sobě bezmyšlenkovitě papouškovalo opak. Tenkrát bych si v životě nepomyslel, že jednou to opravdu zruší. Ale vypadá to, že se k tomu blížíme. Protože co jsme získali? Na rozhodnutí se nadává pořád po každém kole. Jediný rozdíl je, že jsme ztratili oslavy branek a máme prostoje ve hře.

Reagovat
zorz767

Zachovat VAR by mělo smysl jen v případě, že jeho obsluhu bude mít na starost umělá inteligence. Dokud tam budou sedět lidi, bude to o hovně.

Reagovat
Salfovic

Přesně tak

Reagovat
Geordies

Co je tohle za nesmysl? Video jako takové je přece absolutní posun dopředu. Problém je, že se s ním neumí pracovat, takže opět chybuje lidský faktor, kdy jednu ruku ve vápně pustí, druhou zas nesmyslně vyhodnotí jako penaltu, támhle zapomenou narýsovat čáry při ofsajdu atd. Tímhle se ale vracíme do doby kamenné.

Mám v živé paměti nedávný přátelák, kde VAR zrovna nebyl, a člověk napočítal minimálně 3 situace, které sudí bez videa vyhodnotili naopak a těžko je v té rychlosti bez videa mohli postřehnout.

Reagovat
fabec1222

Tak jsme si užili pár let moderních technologií a stačilo

Reagovat
Modřín2

VAR je skvělá věc. Aspoň mám více možností nadávat a vymlouvat se.

Reagovat
krisa

nebo 2x slavit jeden gól

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
herbage

Proč zas odezdi ke zdi? Od příští sezóny má být poloautomat na ofsidy, takže se nebude čekat půl dne. No a pak bych nechal 2-3 cally na zápas na vyžádání trenéra a jinak bych to nechal být. Podívat by se šel hlavní, režisér by mu to nabídl z více úhlů a pustil a ušetřilo by se i na rozhodčích za VARem

Reagovat
lampas

Kdyby VAR byl jen od toho, aby třeba dvakrát za zápas si mohl vzít jeden z týmu challenge, tak by to naprosto stačilo a bylo ok.

Reagovat
vitasrp

Půl dne se čekat nebude, ale zase se vrátí ofsajd o kousek pinďoura/špičku palce na noze, takže tam nebude ani ta tolerance cca 5cm.

Tím pádem více neuznaných branek - už se toho nemůžu dočkat.

I když to, že člověk nebude čekat na rozhodnutí 2 minuty, ale třeba 30 sekund, je samozřejmě jasný posun vpřed.

Reagovat
lampas

VAR je rakovina moderního fotbalu.

Reagovat
masly008

simulace, držení za dres a zdržování je rakovina.

Reagovat
janinho

presne tak. pritom neviem kde je problem prijat nejake podrobne pravidla na dodatocne tresty po zapasoch, minimalne za filmovanie... najlahsia vec na svete a bolo by po probleme. komedianti by tretinu sezony presedeli na tribunach s trestami a mohli by potom rumazgat ze preco im kluby nepredlzia zmluvy.

Reagovat
Breze

Problem su nekvalitni rozhodcovia, ale ano podme zrusit VAR, to vsetko vyriesi

Reagovat
Modřín2

Nesouhlasím. Rozhodčí jen plní podivně nastavená pravidla VARu.

Reagovat
marcktrooper

No včera to vůbec tak nevypadalo, zase razantní chyba VARu v zápase ManU vs NUFC. Mohlo tam dojít ke zlomenině jako nic a není to penalta?https://twitter.com/sportbible/status/1790833149175349675

Reagovat
Maximm9

Zajimalo by me vyjadreni VARu, proc tohle nebyla penalta

Reagovat
Modřín2

To je zase něco jiné. MU se penalty nepískají, mají spoustu fandů mezi rozhodčími.

Reagovat
M0rb1D4S

To je taky hovadina.

Reagovat
TopinB

Nám se taky nepískla vcelku jasná, ale rozhodčí byl jantar celý zápas, to je pravda

Reagovat
Miguel19

To chci vidět ty klauny na lajnách, kteří si už hezky zvykli, že jim VAR "zachraňuje" prdel. Ti budou pouštět metrový offsidy dál..

Reagovat
Mimalu

Už tam budou jenom na otáčení rohů a autů

Reagovat
masly008

a nebo budou tak připosraní, že budou mávat i to co ofsajd není a hlavní to hned přeruší aby z toho nepadl gol.

Reagovat
Shevchenko

tak to se těším co budou říkat, až se vrátí góly z ofsajdu či neuznané regulérní góly nebo pofidérní penalty.

Reagovat
fenixLFC

goly z ofsajdu by mali byt vdaka semiautomatickemu systemu jasnejsie nez teraz a pofiderne penalty a neuznane goly vidime aj s VARom, to nie je uplne presvedcivy argument

Reagovat
10

Reagovat
Kiss Me Polka!

ofsajdy nejsou součástí varu?

Reagovat
Shevchenko

Však ten poloautomatický systém je snad součást varu ne, nebo se pletu?

Reagovat
Kluivert9

Pofidérní penalty bohužel nikam nezmizely...

Reagovat
Shevchenko

Ale zmenšil se jejich výskyt, to snad nikdo nemůže popřít.

Reagovat
10

A je to opravdu tak zásadní posun? Já ten pocit nemám, zvlášť když vezmu v potaz všechno kolem...každý kolo se pískají píčoviny, každý kolo jsou penalty, který se stejně pustí

https://twitter.com/JuventusBuzz/status/1790841901903421635

Včera finále Coppy, situace, která měla skončit penaltou a druhou žlutou pro Hiena, VAR to pustil...to je přesně to ovlivnění zápasů a soutěží, kvůli kterýmu všichni chtěli VAR, ne? A takový situace najdeš každý kolo. Stejně pořád rozhodují rozhodčí a jejich motivace...

Reagovat
vitasrp

U těhle situací je dobrý, že se řekne, že ten kontakt/intenzita je málo na opravu VARem, že by to musel písknout hlavní sudí na hřišti.

Protože v tom televizním záběru to nevypadá "příšerně". Přitom tenhle kontakt na koleno a následný odhození rukou ten hráč prostě nemá jakoukoliv šanci ustát a všude na hřišti mimo vápno je to jasný faul.

Reagovat
10

To je ale to, o čem mluvím, tam je pořád tolik prostoru pro "kreativitu" různě "motivovaných" rozhodčích, že to prostě není tak zásadní posun proti předchozímu stavu. Tohle je za mě spíš horší.

Reagovat
Talker

Tady ale je problém v tom nastavení systému, ne v jeho existenci.

Rozhodčí to posere a var by to měl opravit. To, že tam sedí nějaký dement a vysere se na to je druhá věc .

Reagovat
10

no sedí tam další rozhodčí udělal bych VAR pro kontrolu VAR

Reagovat
mistr129

Reagovat
janinho

radsej nech pracuju na tom ako to zlepsit. zrusia to a potom sa mozu pri kazdom zlom rozhodnuti potlapkavat po pleci...

Reagovat
Golasso

No jasně, máme něco nového, funguje to, procesně i technologicky je tam prostor ke zlepšení, pojďme to namísto zlepšení rychle zrušit! A ideálně bez náhradních opatření, aby to vyhodnocovali zase ti samí chybující nýmandi, akorát s menší pomocí.

Snad se jen Wolves ujebali a neprojde to.

Reagovat
kilobyte

Paráda, místo aby se řešilo, proč to nefunguje, tak to zrušíme.

Přijde mi, že od zavedení VAR, FIFA udělala třeba ve hraní rukou spoustu změn a vytvořila tím zmatek.

Reagovat
Mastný Chobot

Bol som proti videu, lebo považujem chyby rozhodcov za súčasť hry tak, ako počasie, trávnik atď., ale nemyslím si, že by to mali rušiť, keď už to zaviedli. Určite treba prehodnotiť to, ako je to nastavené, ale rušiť to úplne by bola strašná hlúposť a neverím, že sa to stane. Tým by PL stratila aj dosť veľa kreditu ako najlepšia liga.

Reagovat
fenixLFC

v diskusii sa objavuje ze namiesto toho aby pracovali na zlepseni tak to chcu zrusit. lenze to su dve rozdielne veci- zlepsenie musi prist od rozhodcov, navrh na zrusenie prichadza od klubov(a rozhodcovia su za zachovanie). kluby tak ocividne predpokladaju, ze nie je sanca na to aby sa rozhodcovia zlepsili

a s tym sa da poemrne suhlasit. ved rozhodcov nie je mozne akokolvek razantne potrestat ked su dlhodobo mimo (preradenie do champu na tyzden vazne nie je trest) a uz vobec nie zbavovat sa kriplov, co pravidelne kazia zapasy pretoze nie su nahradnici. rovnako nepredpokladam ze je mozna nejaka zasadna zmena, na to je hra prilis dynamicka

Reagovat
Truffaldino

A nenajdou se v rámci klubů lepší nástroje řešení současného stavu? Může to být i podmíněné zrušení VARU, kdy by kluby mohly např. požadovat implementaci coach's challenge nebo komunikacu rozhodčího s publikem s vysvětlením situace na velkoplošné obrazovace po vzoru ragby atd. ...

Tohle je opravdu z extrému do extrému a v zásadě to ničemu nepomůže. Fotbal se zrychlil, každý kontakt je detailně rozebírán celou fotbalovou obcí, zrušením VARu by se udělal krok zpět už v tak poměrně strnulém fotbalovém prostředí, kde u každé myšlenky trvá 10 let k její realizaci. Řada pravidel by se dala revidovat a zjednodušit, stejně tak nastavení komunikace VARu se sudími.

Jinak rozhodčí není možné pořádně trestat, protože jich je celosvětově málo a tím je i částečně dána jejich nízká kvalita. Nicméně fotbalová kultura je nějak nastavená a těžko se hledá sport se stejnou nevraživostí vůči sudím na všech profi/amatérských úrovní, přitom chyby ve verdikterch se prakticky dějí ve všech sportech.

Reagovat
fenixLFC

ono hladanie lepsich nastrojov je velmi pravdepodobnou snahou tejto iniciativy. pochybujem ze si to kluby zrusia ale prinajmensom to otvori diskusiu o dalsich opatreniach, moznostiach zmien atd. prave ta komunikacia s tribunami mala byt tuto sezonu pokial si pamatam spravne, ale VAR obecne potrebuje tych zmien viac

ja chapem ze chyby sa deju vo vsetkych sportoch a nikde na tonie je taky tlak, ale zaroven je treba brat do uvahy, ake tesne su uz len v PL rozdiely ktore rozhoduju o milionoch, ako ti jedna chyba moze zmenit vypadavujceho alebo postupujuceho. pritom kopec tych veci co o tom rozhoduju nie su sporne momenty ale uplne zakladne chyby- a to nehovorim len o nasom gole so spurs, ale o vaznejsich veciach ako zachrana villy aj vdaka absencii goal line technology, vdaka comu o par rokov mozu hrat v LM, upisknutie sa v semifinale LM atd atd. ked budeme brat ako dane ze rozhodcov nie je mozne trestat lebo ich je prilis malo tak len vlastne budeme trvat na tom aby sa zachoval sucasny stav bez akejkolvek snahy o zmenu alebo vylepsenie. co je zaroven hlavny argument preco sa vlastne zaviedol var, je to snaha o pozitivnu zmenu. nedava potom zmysel tvrdit ze nieco sa neda zmenit a zaroven tvrdit ze to je dobra zmena. pretoze fakt ze das bande nekompetentntych idiotov viac kamier neznamena ze budu vediet lepsie rozhodovat

Reagovat
mistr129

Jak píše kolega, stačí nějak předělat současný systém hledání “zjevných pochybení”, aby zároveň nespotřebovalo rozhodnutí 3 prdele času.

Prostě každý tým má 1 challenge na zápas, kdy se rovnou jde hlavní podívat na video a přistupuje k tomu, jako by zákrok videl poprvé. Když bude challenge úspěšných tak samozřejmě nezmizí

Reagovat
Talker

On je hlavně průser v tom, jak to využívají. Rozhodčí se občas jde mrknout, občas ne. Jednou něco zruší, podruhé ne. Každý rozhodčí má jiný přístup a jiný limit, co je faul a co není.

Celkově má fotbal strašně špatně nastavená pravidla. Přijde mi, že v žádném jiném sportu není tolik rozhodnutí, které někdo rozporuje a vidí jinak, než rozhodčí.

Reagovat
Al Capone

Jednoznacne zrusit a ne jen v PL, ale vsude. Zdrzuje to hru, radost ze vstreleni golu uz neni takova jako driv kdyz se to muze rychle otocit, kontroverze neubyly, nevidim zadny dobry duvod proc ho nechat.

Reagovat
Luc-Luc

přesně. Žádné zlepšení z pohledu kontroverzí nenastalo, zdržuje to hru a jak píšeš, radost z golu už není taková, často u těch hraničních situací se neraduju vůbec. Za mě zrušit tu kokotinu.

Reagovat
Talker

Problém není VAR, ale to, jak je nastaven.

A i tak podle mého je v průměru gol na kolo, které VAR opravil správně, kdy by to bylo předtím špatně. Je otázka, zda je to dost nebo málo vůči těm zdržovačkám.

Reagovat
10

mě ty kontroverze přijdou mnohem horší, protože těch zásadních chyb je aspoň v Itálii pořád hodně, akorát teď už se nedá mluvit o tom, že jsou prostě rozhodčí špatný, dneska už tahle výmluva neobstojí a tam právě začnou vznikat ty největší kontroverze...

Reagovat
Puskas

Reagovat
Freedo

Reagovat
J0EL

Kde je kurwa Busby so svojim copy+paste komentarom s Rossetim? Uz tu mal byt minimalne 10krat

Reagovat
jk

Zatím čeká, který z vás přijde s tím, že se má pískat každé sáhnutí na protihráče

Reagovat
fenixLFC

skor specialna ochrana "technickych" hracov. definiciu kto nim je si uprav podla potreby

Reagovat
jk

Jo to je taky dobrý

Reagovat
J0EL

Vy dvaja ste sa nasli pekne

Reagovat
J0EL

Uz sme si tym presli, ale kedze to davas na Swarley (100krat opakovana loz sa ma akoze stat pravou). tak ti to tu znova skusim vysvetlit. Ma sa piskat v zmysle pravidiel - tahanie za dres, obmedzovanie pohybu hraca rukami atd. je proste podla pravidiel faul. To ze sa to toleruje poslednu dobe je prave ten problem, ktory ty odmietas pochopit.

Reagovat
J0EL

(jebat pisanie z mobilu v rychlosti )

Reagovat
jk

Toleruje v poslední době? Definuj poslední dobu pls.

Reagovat
J0EL

Rozoberalo sa to tu uz. Neviem kto o tom pisal (okrem mna) ale hraci si zvykli ze ked pri standardke obijmes supera rukami, tak to rozhodca pusta. Toto sa cca 10 rokov dozadu nedialo (resp. nie takto vo velkom), pretoze sa ti hraci spravne domnievali, ze to moze rozhodca povazovat za faul. Cim dalej boli v tomto rozhodcovia benevolentnejsi, tym castejsie sa to stalo sucastou hry obrancov (vid Maguire).

Reagovat
Swarley

Chces ten odkaz na Arteta out nebo ho mas uz ulozeny?

Reagovat
Cotton

Reagovat
PL28

VAR bych ponechal jen na ofsajdy a penaltové zákroky ve vápně popř. ruky. Nejhorší jsou ty zpětně zkoumané zákroky ve hře, kdy každý zákrok zpomaleně vypadá vražedně. Od toho je tam hlavní a pomezní, aby to viděli. A jestli ne, tak vyměnit, protože to jsou špatní rozhodčí.

Zrušit to ale úplně bude průser, protože kolik branek už padlo z těsného ofsajdu, ale pořád z ofsajdu. S správně se to opravilo. Nebo penalty ve vápně. Tady to prostě dává smysl, ale nejhorší je to zpětné posuzování faulů s potenciálem červené.

Reagovat
fenixLFC

tych golov co VAR opravil kvoli ofsajdu bolo 32

Reagovat
PL28

To je snad úplně jedno. Důležité je že se to děje.

Snad mi nechceš tvrdit, že když budete hrát o titul a v posledním kole v derby s Evertonem dostanete vyrovnávací gól minutu před koncem z ofsajdu, tak to vezmeš v pohodě prostě lidská chyba, celosezónní práce v hajzlu kvůli jednomu momentu, ale ne my video nechceme, to by bylo ještě horší

Reagovat
fenixLFC

wtf, ja to tu nijak nehodnotim, dal som ti len statistiku kolko golov kvoli ofsajdu VAR opravil

Reagovat
PL28

Tak to promiň, ale vyznělo to ve stylu ,,jenom 32''

Reagovat
Talker

Musíš ještě přičíst ty, které by pískli a nebyly by to ofsajdy, protože by se okamžitě přerušila hra a ke golu by nedošlo.

Reagovat
fenixLFC

preto som nezdielal povodne cisla ked som to pisal vyssie lebo su to len rozhodnutia ktore vyslovene var opravil kvoli ofsajdu.

ale bud ta chapem zle alebo by to cislo bolo este mensie, pretoze by to prave piskol a goly by z toho neboli (ano, viacnasobny zapor nie je moja najsilnejsia stranka )

Reagovat
Papra

tak spíš to bylo myšleno tak, že spousta gólů padla díky tomu, že to rozhodčí nechávají dohrát a kontrolují zpětně. Bez VARu by polovinu z nich rozhočí mávnul a buď bychom se vůbec nedozvěděli, jestli z too padne gól, nebo by padnul, ale byl by chybně odvolán

Reagovat
J0EL

chapanie kontextu fenixovi velmi nejde.

Reagovat
Papra

všichni kdo tu jste pro zrušení VARu, skoro bych Vám to i přál, abych pak sledoval jak budete brečet, co za píčoviny jsou ti rozhodčí schopni písknout .

Využití VARu má samozřejmě spoustu chyb, ale rušit ho je naprostá ko*otina.

Fotbal je jiná hra než před 20 lety, primárně co se týče rychlosti a intenzity. 1 rozhodčí + 2 matláci na lajně nemaj šanci postřehnout drobný offsidy, kontakty, atd.

VAR musí zůstat, jinak je fotbal v háji. Ale mělo by se samozřejmě pracovat, a to velmi intenzivně, na jeho správném využití. Ať už je to využití na bázi coach´s challenge, jasném stanovení kdy bude vstupovat (clear and obvious error se úplně nepovedlo, protože si to každej může vyložit po svým), atd...

Reagovat
Luc-Luc

V pohodě, my starší jsme nezačali sledovat fotbal v roce 2019 nebo kdy se ta obludnost zavedla a víme tak, že fotbal existoval i před VARem a že to bylo lepší.

Reagovat
Papra

Pochopení textu 0, relevance odpovědi taky za 0. Ale nic jinýho od tebe nečekám. Tvoje moudra tu nedávají smysl zápas co zápas. Počkám si kdyžtak na lidi se kterejma má smysl debatovat a na argumenty, na který má cenu reagovat.

Reagovat
Luc-Luc

V pohodě, jenom jsem reagoval na to hovno, co tam máš hned v tom prvním souvětí, a na to dalši hovno, co máš na začátku posledního odstavce, jestli se to tak dá nazvat.

Reagovat
J0EL

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
tortuga

Reagovat
r.mrazik

oni jsou blazni

aneb neumi s tim pracovat a je to spatne nastavene, tak nez posun, tak to radeji zrusime

to jsou fakt komedianti

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vodka

podle mě to neprojde a Wolverhampton se nedivím, že to navrhuje, ten je pravidelně VARem poškozovaný...

Reagovat
r.mrazik

tak kdo letos nebyl...City?

Reagovat
vodka

no nejde jen o letos, ale WW maji fakt historii zarezu

Reagovat
_Franklin_

Rozhodně žádný VAR nerusit, spis se s tim naucit lepe pracovat a ujasnit si pravidlo ruky

Reagovat
realm75

Zrušit fotbal. Tak a máme po problémech.

Reagovat
Skalda29

Ať se to naučí hrát podle pravidel a nebude třeba rozhodčích

Reagovat
_Franklin_

Ty jsi tomu dal korunu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele